Vi har upphört med försäljning av näver

Vi är leverantörer av svensk näver.

 Om du jobbar med byggnadsvård eller historiskt bygghantverk skall du självklart välja svensk näver, detta för att uppnå ett autentiskt resultat. Det är heller inte särskilt klimatsmart att köpa importerad näver, när detta fantastiska förnyelsebara material finns här.

Nävern säljs osorterad. Det betyder att den levereras i blandade storlekar och kvaliteter. Den sämsta nävern sorterar vi ut och säljer som andrasortering till ett lägre pris. Andrasortering kan betyda näver i mindre ark eller med mer skador och hål. Näver av andrasortering lämpar sig för dekoration, exempelvis i takfot och annat vid användande av platonmatta eller liknande som tätskikt.

Näverns säljs som taknäver, men har naturligtvis ett stort antal användningsområden. Den fungerar utmärkt för att isolera mot fukt/vatten under exempelvis syllar, eller mellan trä och murverk eller betong.

Det råder delade meningar om hur många lager näver som skall ligga på exempelvis ett torvtak. Tyvärr är det inte så enkelt att det finns en generell regel för det. Antalet lager styrs av en rad faktorer, framförallt kvaliteten på nävern. Tunn näver i små ark kräver förstås fler lager än tjock näver i stora ark. Det är förmodligen mer relevant att tala om vikt. En riktlinje kan vara att det krävs ca   5-7 kg näver per kvadratmeter.

Nävern kostar 350:-/kilo inklusive moms.